Pengenalan

Laman web ini dikendalikan oleh SH Agro Highlands (1086565-M). Di seluruh laman web, istilah "kami" merujuk kepada Agro Highlands Mart. Agro Highlands Mart menawarkan laman web ini, termasuk semua maklumat, alat dan perkhidmatan yang tersedia dari laman web ini kepada anda, iaitu pengguna, dengan syarat anda menerima semua terma, syarat, polisi dan pemberitahuan yang dinyatakan di sini.

 

Dengan mengunjungi laman web kami atau membeli sesuatu dari kami, anda terlibat dalam "Perkhidmatan" kami dan bersetuju untuk terikat dengan syarat dan ketentuan berikut ("Syarat Perkhidmatan", "Syarat lain-lain yang akan dinyatakan"), termasuk syarat dan syarat tambahan dan polisi dirujuk di sini atau tersedia melalui pautan-pautan. Syarat Perkhidmatan ini berlaku untuk semua pengguna laman web ini, termasuk tanpa batasan pengguna yang merupakan penyemak imbas, vendor, pelanggan, pedagang, atau penyumbang kandungan.

 

Sila baca Syarat Perkhidmatan ini dengan teliti sebelum mengakses atau menggunakan laman web kami. Dengan mengakses atau menggunakan mana-mana bahagian laman web, anda bersetuju untuk terikat dengan Syarat Perkhidmatan ini. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan semua terma dan syarat perjanjian ini, maka anda mungkin tidak disarankan untuk mengakses laman web atau menggunakan perkhidmatan kami. Sekiranya Syarat Perkhidmatan ini dianggap sebagai tawaran, maka penggunaan laman web ini atau salah satu perkhidmatan kami dianggap penerimaan terhadap Syarat Perkhidmatan ini.

 

Ruangan ini terbahagi kepada beberapa bahagian iaitu bahagian:

Dengan menggunakan laman web ini, anda mengakui bahawa anda telah membaca dan memahami terma dan syarat yang ditetapkan oleh Agro Highlands Mart dan akan mematuhi dengan semua peruntukannya. Kami berhak untuk mengubah Terma dan Syarat pada bila-bila masa dan penggunaan laman web anda yang berterusan menunjukkan bahawa anda bersetuju untuk terikat dengan Terma dan Syarat baru.

Kami berhak untuk menolak penjualan produk kepada sesiapa sahaja dengan alasan apa pun pada bila-bila masa. Anda memahami bahawa kandungan anda (tidak termasuk maklumat kad kredit atau pembayaran secara talian lain) mungkin dipindahkan tanpa disulitkan dan melibatkan (a) penghantaran melalui pelbagai rangkaian; dan (b) perubahan untuk menyesuaikan diri dan menambaik diri dengan keperluan teknikal menghubungkan rangkaian atau peranti. Maklumat kad kredit selalu disulitkan semasa pemindahan melalui rangkaian.

Kami tidak bertanggungjawab sekiranya maklumat yang disediakan di laman web ini tidak tepat, lengkap atau terkini. Bahan di laman web ini disediakan untuk maklumat umum sahaja dan tidak boleh digunakan sebagai asas tunggal untuk membuat keputusan tanpa berunding dengan sumber maklumat utama, lebih tepat, lebih lengkap atau lebih patuh pada masanya. Sebarang maklumat bergantung pada bahan di laman web ini adalah atas risiko anda sendiri.


Laman web ini mungkin mengandungi maklumat sejarah tertentu. Maklumat sejarah, mengandungi isi atau maklumat tidak terkini dan disediakan untuk rujukan anda sahaja. Kami berhak untuk mengubah isi laman web ini setiap saat, tetapi kami tidak berkewajiban untuk mengemas kini maklumat di laman web kami. Anda bersetuju bahawa adalah tanggungjawab anda untuk memantau perubahan pada laman web kami.

Harap maklum bahawa harga produk dan ketersediaan produk boleh berubah tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Kami melakukan yang terbaik untuk memastikan bahawa sistem kami memberikan maklumat yang tepat mengenai harga produk dan yuran yang terdapat di laman web ini.

 

HARGA

Harga yang diterbitkan di laman web dan / atau aplikasi mudah alih Agro Highlands Mart mungkin tidak sama dengan harga di pasaran tempatan atau mana-mana pengeluar / pembekal kerana kedai dalam talian mempunyai harga yang ditentukan sendiri. Harga mungkin berbeza antara di luar laman web dan kedai dalam talian (laman web ini).

 

Beberapa harga produk adalah eksklusif untuk pembelian dalam talian sahaja dan adalah tidak sah untuk pembelian di luar laman web.

 

Oleh kerana perbezaan waktu antara waktu pesanan dibuat dan barang diambil untuk penghantaran, harga juga mungkin berbeza (kerana permulaan / akhir tempoh promosi, pembungkusan baru, perubahan berat badan, dll.). Harga akhir akan berdasarkan pada harga sebenar produk pada hari barang diambil untuk dihantar.

 

Sebarang perbezaan harga antara kedai dalam talian dan di luar laman web kami tidak boleh dijadikan sumber perbandingan untuk mendapatkan harga yang lebih rendah di kedua-dua platform, kerana kedua-dua kedai dalam talian dan di luar laman web kami mempunyai harga dan promosi dalaman mereka sendiri. Kami berhak untuk mematuhi harga produk yang tertera di laman web kami, dan di luar laman web kami, kami berhak untuk mematuhi harga mereka tersendiri.

 

KETERSEDIAAN PRODUK

Emel pengesahan tidak menjamin bahawa semua barang-barang yang anda pesan akan disediakan atau yang kami akan dapat menyampaikan pesanan anda.

 

Dalam beberapa kes, produk yang anda pesan tidak boleh digambarkan sebagai kehabisan stok dalam tempoh pembelian itu, tetapi ia mungkin tidak tersedia dalam tempoh klik tetap. Dalam keadaan seperti itu, kami akan melakukan yang terbaik untuk memberitahu anda melalui pemberitahuan dalam aplikasi / emel / panggilan telefon sebaik sahaja kami mulai memproses pesanan anda. Sekiranya kakitangan kedai tidak dapat menghubungi anda, barang yang tidak ada stok akan dikeluarkan dari pesanan anda dan kos barang tersebut akan dikembalikan kepada anda melalui pembalikan caj.


YURAN

Di mana berkenaan, anda akan dikenakan mengikut harga yang dinyatakan di laman web ini dan lain-lain yuran tambahan seperti bayaran penghantaran, yuran pentadbiran, kembali yuran, dan lain-lain termasuk yang cukai jualan dan perkhidmatan (SST) atau cukai barang dan perkhidmatan (GST).

Produk tertentu di laman web mungkin mempunyai jumlah yang terhad dan hanya boleh dikembalikan atau ditukar mengikut Polisi Pengembalian kami. Kami telah berusaha sedaya upaya untuk menampilkan warna dan gambar produk kami yang muncul di Laman Web kami serupa atau setepat mungkin. Beberapa gambar untuk produk mungkin sudah usang dan kami juga tidak dapat menjamin bahawa paparan warna komputer pada monitor anda akan tepat. Sekiranya gambar promosi lama muncul apabila promosi masing-masing telah lama dihentikan, kami berhak untuk membetulkan maklumat ini dan kami akan memberitahu anda mengenai perubahan tersebut.

 

Produk tertentu di laman web mungkin mempunyai jumlah yang terhad dan hanya boleh dikembalikan atau ditukar mengikut Polisi Pengembalian kami. Kami telah berusaha sedaya upaya untuk menampilkan warna dan gambar produk kami yang muncul di Laman Web kami serupa atau setepat mungkin. Beberapa gambar untuk produk mungkin sudah usang dan kami juga tidak dapat menjamin bahawa paparan warna komputer pada monitor anda akan tepat. Sekiranya gambar promosi lama muncul apabila promosi masing-masing telah lama dihentikan, kami berhak untuk membetulkan maklumat ini dan kami akan memberitahu anda mengenai perubahan tersebut.

 

Kami tidak menjamin bahawa kualiti mana-mana produk, maklumat atau bahan lain dibeli atau diperolehi oleh anda akan memenuhi jangkaan anda, atau bahawa apa-apa kesilapan dalam Perkhidmatan akan diperbetulkan.

Kami mempunyai polisi pengembalian 24 jam, yang bermaksud anda mempunyai 24 jam setelah menerima barang anda untuk meminta pengembalian.

 

Sekiranya pelanggan layak mendapat pengembalian, barang anda mestilah dalam keadaan yang sama seperti yang anda terima, tidak dipakai atau tidak digunakan, dengan penanda atau / dan dalam bungkusan asalnya. Anda juga perlu memberikan resit atau bukti pembayaran serta pembelian.

 

Untuk memulakan pengembalian, anda boleh menghubungi kami di agrohighlands.mart@gmail.com atau boleh hubungi melalui aplikasi WhatsApp di pautan 012 - 951 5744. Anda haruslah ambil maklum bahawa item yang dihantar kembali kepada kami tanpa meminta pengembalian terlebih dahulu tidak akan diterima.

KEROSAKAN DAN MASALAH
Sila periksa pesanan anda semasa penerimaan dan hubungi kami dengan segera sekiranya item tersebut rosak, rosak atau jika anda menerima barang yang salah sehingga kami dapat menilai masalahnya dan memperbaikinya.


PENGECUALIAN / BARANG YANG TIDAK DIKEMBALIKAN

Jenis barang tertentu tidak dapat dikembalikan, seperti barang yang mudah rosak (seperti makanan, bunga, atau buah-buahan). Sila hubungi kami jika anda mempunyai pertanyaan atau kebimbangan mengenai item khusus anda.

 

Sayangnya, kami tidak dapat menerima pulangan barang jualan atau kad hadiah.

 

PERTUKARAN
Cara terpantas untuk memastikan anda mendapatkan apa yang anda mahukan adalah mengembalikan barang yang anda miliki, dan setelah pengembalian diterima, buat pembelian terpisah untuk item yang baru.


BAYARAN BALIK
Kami akan memberitahu anda setelah kami menerima dan memeriksa pengembalian anda, dan akan memberitahu anda jika pengembalian wang itu disetujui atau tidak. Sekiranya diluluskan, barang anda akan dikembalikan secara automatik menggunakan kaedah pembayaran asal anda. Harap diingat bahawa bank atau syarikat kad kredit anda memerlukan sedikit masa untuk memproses dan mengeposkan bayaran balik semula juga.

Kami berhak untuk menolak sebarang pesanan yang anda buat dengan kami. Kami boleh, mengikut budi bicara kami sendiri, menghadkan atau membatalkan kuantiti yang dibeli setiap orang, setiap isi rumah atau setiap pesanan. Sekatan ini mungkin termasuk pesanan yang dibuat oleh atau di bawah akaun pelanggan yang sama, kad kredit yang sama, atau pesanan yang menggunakan alamat pembelian atau penghantaran yang sama. Sekiranya kami membuat perubahan atau membatalkan pesanan, kami mungkin berusaha untuk memberitahu Anda dengan menghubungi alamat emel atau penagihan / nombor telefon yang diberikan pada saat pesanan dibuat.

 

Anda bersetuju untuk memberikan maklumat pembelian dan akaun terkini, lengkap dan tepat untuk semua pembelian yang dilakukan di Laman Web kami. Anda bersetuju untuk segera mengemas kini akaun dan maklumat lain, termasuk alamat emel dan nombor kad kredit serta tarikh luput sehingga kami dapat menyelesaikan transaksi anda dan menghubungi anda mengikut keperluan.

Kami mengumpulkan maklumat yang anda berikan semasa pendaftaran bersama dengan maklumat yang kami pelajari mengenai anda dari penggunaan perkhidmatan kami dan lawatan anda ke Laman Web Agro Highlands Mart.


Dengan menggunakan Laman Web Agro Highlands Mart, anda dengan tegas menerima dan memberikan persetujuan tanpa syarat anda bahawa kami mungkin menggunakan mana-mana dan / atau mendedahkan maklumat mengenai demografi anda dengan cara apa pun yang tidak mendedahkan identiti anda untuk tujuan pemasaran, promosi, pengembangan strategi, penyelidikan dan penjagaan pelanggan.

 

PEMASARAN DAN PENYELIDIKAN PASARAN

Bahagian ini menerangkan pilihan yang anda miliki ketika menerima komunikasi pemasaran dan mengambil bahagian dalam penyelidikan pasaran.

 

Kami akan mengirimkan kepada anda tawaran dan berita yang relevan mengenai produk dan perkhidmatan kami dengan beberapa cara termasuk melalui emel, tetapi hanya jika anda sebelumnya telah bersetuju untuk menerima komunikasi pemasaran ini. Apabila anda mendaftar dengan kami, kami akan bertanya apakah anda ingin menerima komunikasi pemasaran, dan anda dapat mengubah pilihan pemasaran anda ketika masa yang telah ditetapkan secara dalam talian, melalui telefon atau dengan mengklik pautan 'berhenti melanggan' di mana-mana komunikasi emel yang kami kirimkan kepada anda.

 

Kami kemudian akan berhenti menghantar emel pemasaran lebih lanjut, namun harap maklum bahawa anda mungkin terus menerima komunikasi tersebut untuk jangka masa yang pendek setelah mengubah pilihan anda sehingga sistem kami diperbaharui sepenuhnya.

 

Kami juga ingin mendengar pandangan anda untuk membantu kami meningkatkan Perkhidmatan kami, jadi kami mungkin menghubungi anda untuk tujuan penyelidikan pasaran. Anda selalu mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan pasaran kami.

Anda boleh menyemak Syarat Perkhidmatan versi terkini pada bila-bila masa di halaman ini. Kami berhak, mengikut budi bicara mutlak kami, untuk mengemas kini, mengubah atau mengganti mana-mana bahagian dari Syarat Perkhidmatan ini dengan menghantar kemas kini dan perubahan ke laman web kami. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memeriksa laman web kami secara berkala untuk memeriksa sebarang perubahan.  Penggunaan atau akses berterusan ke laman web kami atau Perkhidmatan berikutan penyampaian sebarang perubahan pada Syarat Perkhidmatan ini merupakan penerimaan terhadap perubahan tersebut.

Terma dan Syarat ini akan diatur dan ditafsirkan sesuai dengan undang-undang Malaysia dan setiap perselisihan akan diselesaikan secara eksklusif hanya oleh Mahkamah Malaysia.

 

Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang atau mana-mana tindakan pelanggan atau pengguna dalam pelanggaran Terma dan Syarat ini yang disebabkan oleh keadaan di luar kawalannya.

 

Segala terma dan syarat mengenai pengendalian dan masalah teknikal ketika pembayaran atau proses pesanan di laman web boleh dirujuk pada terma dan syarat oleh pihak Shoppegram melalui pautan berikut https://shoppegram.com/legal/terms/.

 

Manakala, terma dan syarat bagi kurier dan penghataran boleh dirujuk pada laman web Posstore Malaysia melalui pautan ini http://www.ztoglobal.com/contents/5/26.html atau / dan https://www.jntexpress.com

 

Kami tidak akan bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan yang mungkin anda alami secara langsung atau tidak langsung sehubungan dengan penggunaan laman web ini oleh anda, dan kami juga tidak bertanggung jawab atas kehilangan tersebut yang timbul dari penggunaan anda atau bergantung pada maklumat yang terdapat pada atau diakses melalui Laman Web ini. Kami tidak menjamin ketepatan atau kebolehpercayaan kandungan Laman web ini.

Anda dinasihatkan untuk melakukan langkah berjaga-jaga sendiri untuk memastikan bahawa anda tidak akan mendedahkan diri anda kepada risiko virus, kod komputer yang berniat jahat atau sebarang bentuk antara muka yang boleh merosakkan sistem komputer anda semasa menilai atau melayari laman web ini. Agro Highlands Mart tidak akan bertanggungjawab atas sebarang gangguan atau kerosakan pada sistem komputer anda sendiri yang timbul dengan penggunaan laman web ini oleh anda.

 

Pindaan

Terma dan syarat ini akan dipinda dari semasa ke semasa tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Penggunaan laman web ini secara berkelanjutan akan mewakili perjanjian oleh Anda untuk terikat dengan Syarat dan Ketentuan ini seperti yang diubah.

 

Pampasan

Anda bersetuju untuk mempertahankan, mengganti rugi dan menahan Agro Highlands Mart dari mana-mana dan semua tuntutan yang timbul daripada pelanggaran anda terhadap mana-mana terma dan syarat ini dan sebarang aktiviti anda yang dilakukan berkaitan dengan Laman web ini.

 

Hak cipta

Hak cipta dan harta intelek lain di Laman web ini dimiliki dan dilesenkan oleh kami. Sebarang penggunaan bahan-bahan yang disimpan di dalam Laman Web ini secara tidak sah, sama ada dengan cara memperbanyak, merekayasa terbalik, menyimpan, menyebarkan, mempamerkan, melakukan, menerbitkan, mengkomersialkan dan bentuk pelanggaran lain oleh anda sendiri boleh melanggar hak cipta, tanda dagang dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Tidak ada hak, judul, atau minat dalam Laman Web ini, konten apa pun di Laman web, atau layanan atau proses atau teknologi yang dijelaskan di Laman web ini tidak akan dipindahkan kepada anda.

 

Penamatan

Akses ke Laman Web ini dapat ditamatkan atau ditangguhkan pada bila-bila masa tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Setelah penamatan tersebut, anda mesti segera (a) menghentikan penggunaan Laman Web dan (b) memusnahkan sebarang salinan yang telah anda buat berdasarkan mana-mana bahagian Laman Web. Perhatikan bahawa mengakses laman web setelah penamatan tersebut akan menjadi tindakan pencerobohan.

 

Force Majeure

Kami tidak akan bertanggungjawab kepada anda atas sebarang kegagalan, gangguan atau kelewatan yang timbul bagi pihak kurier akibat peristiwa force majeure atau keadaan lain yang di luar kawalan kami, yang merangkumi tetapi tidak terhad kepada perang, pemberontakan, kekacauan awam, mogok, pertikaian industri, kebakaran, gempa bumi, banjir, kekeringan, kegagalan internet atau laman web, gangguan ke internet atau laman web atau masalah lain yang berkaitan dengan gangguan penghantaran maklumat ke laman web.

 

Berikut merupa kos penghantaran Posstore bagi rujukan anda (pelanggan).

Image

 

Polisi ini telah dikemas kini pada 13 Ogos 2021.